Teheran en Bangkok
Door: Echtannelies
Blijf op de hoogte en volg Annelies
24 Oktober 2010 | Laos, Vientiane
Van Teheran dus niets kunnen zien. Alle vrouwen moesten op de terminal een hoofddoekje dragen. Dat had ik gelezen, maar ook weer vergeten. Ik had geen hoofddoekje in het vliegtuig gekregen,de anderen wel… kortom, ik was de enigste vrouw op de hele terminal die geen hoofddoekje droeg. Ik ben dan ook van mening dat die vrouwen daar letterlijk en figuurlijk onder de plak zitten. Ik kan me niet voorstellen, dat al die vrouwen die daar rond liepen, dat hoofddoekje uit eigen keuze om doen. Geen mens die er wat van zei. Behalve enkele bitchen van douaniers. . Ze vroegen me in het Arabisch iets, verstond ik natuurlijk niet. Boos kijkend, wijzend naar hoofd en nek, begreep ik dat ze die hoofddoek bedoelden. Ik gaf aan dat ik die niet had gekregen, vervolgens moest ik mijn rugzakje openmaken en werd ik gefouilleerd. Uiteraard geen hoofddoekje. Spullen ingepakt maar ik kon jet toch niet laten om te zeggen dat niet alle westerlingen liegen.
Bangkok, 6.30 uur Amsterdamse tijd (zaterdag) aangekomen. Bloedheet…35-36 graden….pfff….en het water staat hier errug hoog! Ik hoop dat de rivier nog binnen de oever blijft. Links en recht heb ik al gezien dat het erover heen gaat… en dan krijg ik ook natte voeten…
Gisteren en vandaag (zondag) door Bangkok opgegaan, althans een gedeelte. Eerst met naar 2 watts (soort tempels met klooster erbij) en daarna met de tuk tuk, een gemotoriseerde driewieler waar 2-3 passagiers in kunnen. Scheren dat die deed, vol gas tussen de auto’s door, net alsof hij de trein moest halen… daarna nog heel lang rondgelopen en nóg meer watts gezien..honderden boedha’s van allerlei formaten..prachtige tempels met de mooiste versieringen.Heb er nu wel al genoeg gezien.
Het valt me we op dat Bankok schoon is, schoner dan ik me kan herinneren… geen lege plastic zakken meer die in de bomen wapperen,weinig plastic flessen op de grond en het meest verbazende…. Er rookt nauwelijks iemand….Hoe ze dat hier hebben gedaan?
Vandaag hoorde ik dat ze overmorgen de vloed van het water verwachten en de prognose is dat de rivier buiten de oevers zal treden (is nu al links en rechts aan het gebeuren). Hier in de wijk waar ik zit, het toeristen centrum, zal alles dus overstromen. Dat betekent dat ik me morgen al uit de voeten ga maken, want ik heb die niet graag nat.. Naar alle waarschijnlijkheid zal ik naar de Bridge over the River Kwai gaan...mists die rivier daar ook niet te hoog staat.
Dus, als het vannacht nog droog blijft hier, dan blijf ik droge voeten houden...ik ga de goden toch 'echt niet verzoeken..als het water er al is, denk ik dat je de stad alleen nog maar via het water uit kunt...
Nou, verder niks gebeurd...beetje saai dus...
Bedankt voor jullie reacties!!
Groetjes
Annelies
24 Oktober 2010 - 14:26
Maurice.:
Dat is minder, dat je geen hoofddoekje had gekregen. Jammer, dat je niks van Teheran heb kunnen zien ?
Als ik het zo lees, zou ik inderdaad morgen maar de benen nemen. Anders heb je inderdaad echt natte voeten...
Hier regent het dus ook.
Groetjes Maurice. -
24 Oktober 2010 - 17:11
Nico Hendrix:
Beste Annelieske,
Het wordt tijd dat je uit Thailand weg komt, vrees ik. Hieronder een nieuwsbericht van 20 oktober:
"Kwart van Thailand staat onder water
De ergste overstromingen in Thailand in tientallen jaren tijd hebben ongeveer een vierde van het land onder water gezet. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Chavarat Charnvirakul woensdag laten weten. Het dodental als gevolg van het snel stijgende water is opgelopen naar twaalf. Reddingsteams helpen gestrande mensen met boten. Woningen en enorme landbouwvelden zijn overspoeld.
Slachtoffers
Vier mensen kwamen om in de oostelijke provincie Buriram. Ook de zwaar getroffen provincie Nakhon Ratchasima telde vier doden. Daarnaast vielen in de centrale provincies Rayong, Trat en Lopburi enkele slachtoffers. Bewoners die aan de Chao Phraya rivier in de hoofdstad Bangkok wonen, bereiden zich voor op vertrek. Twee keer meer regen
De minister beloofde de hulp aan getroffen provincies te verdubbelen. Premier Abhisit Vejjajiva zei dat Nakhon Ratchasima met de ergste overstromingen kampt in veertig tot vijftig jaar tijd. Hij schatte dat er twee keer zo veel regen in het bergachtige gebied is gevallen als vorig jaar. Landen in de regio worden al weken geplaagd door slecht weer zoals zware regenval. In Vietnam zijn tientallen mensen door het wassende water omgekomen. In de Filipijnen eiste tyfoon Megi zeker veertien levens."
Verder nog effe een kleine tip van mij als je de spoorbrug bij de rivier de Kwai overloopt: Kijk uit waar je loopt, want de constructie is zodanig dat er naast de spoorrails open gaten zijn, waar je zo in zou tuimelen en in de rivier eronder terecht komt. Er is daar niets afgezet, so: look out!
Tot slot: gisteravond hebben we bij Math zijn verjaardag gevierd en hebben we er eentje op jouw gedronken: alsnog PROOST! Het was er gezellig, maar missen deden we je echt. Dat was echt wel een domper op onze feestvreugde.
Tot allerslotst: Een welgemeende raad: ben niet zo tegengasgevend bij officiele figuren (bv. douane in Theheran. Op dit moment draait er op de Nederlandse tv een wekelijkse serie over toeristen die in Thailand de prison indraaien omdat ze zich ergens in hebben laten luizen (en soms is dat alleen maar omdat ze meningsverschil kregen in het hotel omdat ze de rekening te hoog vonden en dus niet wilden betalen; pijnlijk puntje daarbij was dat de hotel-eigenaar bevriend was met de politiechef en de rechter en dat wisten de toeristen dus niet. Tot allerallerslotst: Enjoy your holidays en hou de Hendrixen hoog!!
25 Oktober 2010 - 06:43
René Teensma:
Hoi Annelies,
Leuk om te lezen allemaal! Fluit - fluit - fluitfluit - fluit - fluit .... jawel, de soundtrack van de film: "The Bridge On The River Kwai" met o.a. David Niven. En nu loop jij er overheen...as t lukt. Hel veel plezier gewenst!!! -
25 Oktober 2010 - 11:28
Regien:
Hoi Annelies
Ik wens je een geweldige reis, met veel nieuwe indrukken,
probeer je voeten droog te houden in thailand, en pas GOED op jezelf.
Ik blijf je volgen
Groetjes Regien -
27 Oktober 2010 - 07:07
Krina:
Leuk om op de hoogte te blijven van je belevenissen.
Vond je het echt erg dat je geen hoofddoekje had gekregen? =)
Hoop dat je het water een beetje uit de buurt kunt houden. -
01 November 2010 - 13:45
Desi:
Ik had wel een foto willen zien van jou met hoofddoekje, hahaha!
Leuk je verhalen te lezen.
Groetjes, Desi