Chiang Mai
Door: Echtannelies
Blijf op de hoogte en volg Annelies
30 Oktober 2010 | Laos, Vientiane
Momenteel ben ik nog in Chiang Mai. De tocht hier naar toe heeft zo’n 13,5 uur geduurd, exclusief 2,5 uur wachten. En dan had ik ook nog een hele snelle bus…We hadden direct in het begin al bijna een aanrijding, een spookrijder…door een enorm snelle reactie van de chauffeur, kon de auto ontweken worden… Aangezien ik boven zat, vooraan, zag ik de auto op ons afkomen…pff…
Onderweg zag ik trouwens veel water; akkers die blank stonden. Enkele keren zag ik huizen in het water staan. De weg was steeds droog.
Chiang Mai is een stadje in het noorden van het land, met een oude historie. De oude kern heeft nog een omwalling. Er zijn massa’s Watts hier, waarvan een paar toch erg mooi, de rest is allemaal het zelfde…Ik logeer in het oude gedeelte. Een vriend van Marie José had ervoor gezorgd dat ik een kamer had, wel handig, want veel is hier vol om een of andere reden…en ik kwam pas om half 2 ’s nachts aan..
Chiang Mai greep me bij de keel… Overal westerlingen….overal guesthouses, restaurantjes of laundry’s, werkelijk overal, zelfs ook nog in alle steegjes. Na het doorlopen van het oude gedeelte kwam ik uiteindelijk uit bij een gedeelte dat nog hoofdzakelijk door de Thaise mensen bewoont werd. Met de Thaise mensen is erg moeilijk contact te krijgen. Ze zijn vriendelijk en behulpzaam, maar echt over iets praten is zo goed als onmogelijk. Overigens praten ze over het algemeen zeer slecht engels…een uitzondering daargelaten.Slechts met een vrouw een heel aardig gesprek gehad, over allerlei onderwerpen… en de rest, voor mijn gevoel draait het toch continu om het geld.
Wel heb ik al bezoek gehad…ja ja…de vriend van Marie Jose die me de kamer had geregeld, stond aan mijn deur. Wel gezellig…hij woont zo’n 5 jaar hier…een heel aangenaam gezelschap…..kan ik er weer tegen...ga ik weer effe niet tegen me zelf praten…
Wel vele contacten met medereizigers (als ik er zin in heb)… is ook wel gezellig…
Vandaag ben ik naar een watt buiten de stad gegaan en door naar het winterverblijf van de koning. De watt was afgeladen vol met Thaien die een dagje uit hadden. Details zal ik jullie maar sparen, maar ik ben snel weggevlucht…verschrikkelijk, wat een herrie, wat een gedoe en wat kitsch…
Het laatste stuk naar het winterverblijf, ben ik te voet gegaan, 4 km fiks berg op.
Nagevraagd aan toeristen, alleen de paleistuinen waren wel mooi. Nou ja, ik dacht, dat doe ik, 50 baht betaald, blijkt dat je een sjaal om moet doen, om de schouders te bedekken. En dat voor een tuin, midden op de dag in een tropisch land….. Ik heb het kaartje terug gebracht en ben weer naar beneden gelopen… dat ging heel wat sneller.
Morgenvroeg ga ik met een busje naar een grensplaatje Chiang Khong. Daar blijf ik slapen en van daaruit de grens over naar Laos. Dan met een boot verder Laos in, naar Luang Prabang.
31 Oktober 2010 - 09:52
Nico Hendrix:
Hoie zusje,
De tijd is hier vannacht weer een uur terug-gedraaid (vaarwel beetje klote zomer). Dat zal voor mijn biologische tijdklok wel weer even wennen worden.
Overigens ligt de mam van Grietje sinds donderdagnacht in het ziekenhuis. Veel te lage bloeddruk (bovendruk van 97!) en al, sinds enkele weken (dat had ze de familie niet gezegd!) bloed in de ontlasting. Omdat ze naast andere medicamenten ook nog bloedverdunners gebruikt, wilde de inwendige bloeding maar niet stoppen en werd haar bloeddruk lager en lager. Donderdagmiddag is de dokter nog even bij haar geweest en die zei dat ze de volgende dag toch maar eens in het ziekenhuis onderzocht moest worden. Na familieberaad werd besloten dat Bella die nacht bij haar in huis zou blijven. En dat was maar goed ook: want oma moest die nacht naar het toilet, is uit bed gekropen en toen op de grond gevallen. Ze kwam niet meer uit zichzelf op. Bella was er gelijk bij maar ook zij kreeg haar niet meer van de grond op. De familie is toen gelijk gebeld en even later via 112 ook de ambulance. Naderhand werd duidelijk als Bella niet bij haar thuis geweest was en we haar pas de volgende dag hadden gevonden, zij het niet overleeft had!
Het gaat trouwens op dit moment (zondagmorgen) al weer een stuk beter met haar.
Oma is 93 maar we willen haar toch nog absoluut niet kwijt.
Maar nu effe wat anders:
Ik begrijp dat alles redelijk goed met je gaat, maat ook dat je Nederland wel een beetje mist. Omdat je nogal religieus bezig bent (watts in en uit, op en af, met en zonder sjaaltje over de schouder) heb ik hieronder een klein mopje voor ons mopje:
Een topvoetballer speelt een wedstrijd, telkens als hij mist roept hij: verdomme gemist!
Er zit een priester in het publiek die roept: als u nog een keer zo vloekt zal de bliksems gods u treffen.
De voetballer mist nog een keer en vloekt weer: verdomme gemist!
Meteen komt er een bliksem van boven en treft de priester, en er klinkt meteen een knetterende vloek van boven uit de hemel: verdomme gemist!
Tot slot: geniet nog van Noord-Thailand. Maak een ritje op een olifant, of koop een schouder-bedekkend sjaaltje of doe een gebedje voor ons in Nederland: kortom maak er iets fanTAIStisch! van! -
31 Oktober 2010 - 11:44
Ronny En Nina:
Hallo Annelies,
Zojuist je verslagen gelezen en vind het erg leuk om je zo te volgen.
Hou het droog en geniet van alle indrukken.
groetjes en liefs Nina en Ronny -
01 November 2010 - 18:21
Hanneke:
Een wereld van verschil!
Mooie verslagen,bij het lezen waan ik me ook op reis.Tja,toeristen kom je tegenwoordig overal tegen -:)
Hou je goed en geniet ervan.
Dikke knuffel,
Hanneke. -
01 November 2010 - 21:33
Jolanda:
Hey Annelies,
Leuk je zo te kunnen volgen en ik kan uit je verslagjes mijn eigen reis door Thailand zo weer voor de geest halen. Ik hoop voor je dat Laos minder toeristisch is, ik weet t is een bron van ergernis (voor mij althans).
Enjoy!
Groetjes Jolanda